Sute de persoane au fost ucise intr-o explozie a unui spital din Gaza. Presedintele palestinian a decretat 3 zile de doliu in timp ce Israelul a anuntat ca verifica atacul raportat

Sute de persoane ar fi fost ucise într-o explozie produsă marți seara la Spitalul Ahli Arab din orașul Gaza, a anunțat Ministerul Sănătății din Gaza.

Oficialii din Gaza au emis declarații contradictorii cu privire la numărul victimelor, variind între zeci și sute, iar imagini video de la fața locului ar fi arătat mai multe mașini în flăcări în apropierea spitalului. Explozia a fost raportată în același timp cu tiruri grele de rachete din Gaza spre centrul Israelului.

Estimările preliminare arată că între 200 și 300 de persoane au fost ucise într-un atac israelian asupra unui spital din centrul orașului Gaza, a anunțat marți Ministerul palestinian al Sănătății din Gaza într-un comunicat, precizând că multe persoane au rămas încă sub dărâmături.

Guvernul palestinian din Gaza a afirmat într-o declarație anterioară că lovitura asupra spitalului baptist Al-Ahli s-a soldat cu zeci de morți.

„O nouă crimă de război comisă de ocupație în bombardarea Spitalului Al-Ahli Arabi din centrul orașului Gaza, care a dus la sosirea a zeci de martiri și răniți la Complexul medical Al-Shifa din cauza bombardamentului. Trebuie remarcat faptul că spitalul a găzduit sute de pacienți, răniți și persoane strămutate din casele lor cu forța din cauza loviturilor aeriene”, se arată în comunicatul guvernului.
Hamas a publicat o declarație cu privire la atac, numindu-l „genocid”.

„Masacrul de la spitalul Al-Ahli din inima Fâșiei Gaza este un genocid. Ajunge cu tăcerea asupra agresiunii și nesăbuinței ocupației”, a declarat Hamas într-o declarație.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului, Daniel Hagari, a declarat că IDF analizează atacul raportat, precizând că, având în vedere că a fost destul de recent, IDF nu este încă clar dacă spitalul a fost lovit de un atac al Forțelor Aeriene Israeliene sau de o lansare eșuată a Hamas.

Președintele Mahmoud Abbas a declarat că în întreaga Palestina vor fi ținute trei zile de doliu pentru victimele atacului aerian brutal al Israelului asupra spitalului al-Ahli din Gaza, soldat cu un număr mare de morți și răniți.

Președintele a ordonat, de asemenea, ca drapelele să fie arborate la jumătate de catarg în semn de doliu pentru victimele agresiunii israeliene asupra spitalului al-Ahli și pentru toate persoanele ucise de ocupație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *