Sute de pacienti in UPU Spiridon, in cateva zile

UPU-Spiridon

Sute de pacienti au ajuns in Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului „Sfantul Spiridon” din Iasi in ultimele zile, cei mai multi prezentandu-se in noaptea de Revelion. Medicii au tratat cazuri extreme, multe dintre ele provenite de pe urma exploziei petardelor. Doua persoane au ajuns in clinica de oftalmologie cu rani grave in urma exploziilor de petarde.

Prof. dr. Diana Cimpoesu – medic sef UPU SMURD Iasi: „Un barbat de 26 de ani, din mediul rural, din Valea Adanca  a ajuns in spital cu o arsura provocata de o luminita de la Revelion, pe torace si abdomen. Din fericire, gradul 1, speram intr-o evolutie favorabila. Acelasi lucru i s-a intamplat si unui barbat caruia i-a explodat o petarda in fata. Un barbat tot din judetul Iasi, cu traumatism la ochiul drept, care dupa prezentarea in urgenta a fost internat in Clinica de Oftalmologie. Speram ca ochiul afectat sa fie totusi salvat”.

Nu au lipsit cazurile grave pe fondul consumului excesiv de alcool. Un caz dramatic a fost cel al unei tinere de 18 ani care a ajuns la spital, in coma alcoolica dupa ce a baut la petrecerea de majorat.

Mai buna este starea pacientei de 18 ani, care si-a sarbatorit majoratul in noaptea de Revelion si a consumat alcool. A ajuns in urgenta cu pierderea starii de constiinta si intoxicatie cu etanol. Cel mai dramatic caz a fost unul petrecut la urat, insa fara legatura cu acest eveniment care trebuia să fie unul fericit. Un tanar de 18 ani a ajuns in UPU Targu Frumos in stop cardio-respirator. A fost resuscitat timp de doua ore si, din pacate, nu s-a obtinut reintoarcerea circulatiei spontane. Este un caz al carui diagnostic va fi pus de medicina legala”, a completat Diana Cimpoesu.

Tot pe fondul consumului exagerat de alcool au ajuns in urgente si persoane care au fost victimele unei agresiuni. Asa este si cazul unui barbat  care a ajuns injunghiat in torace, cu o plaga anterioara si una posterioara fiindu-i afectat plamanul. Agresorul a fost un prieten de pahar.