Sute de mii de taloane de pensie au fost tipărite greșit pentru luna ianuarie. Seniorii vor primi banii reținuți la următoarea pensie

taloane-pensie-tiparite-gresit-pensii-peste-4000-lei-809865

Pentru luna ianuarie, taloanele de pensii au fost tipărite greșit, fiind vorba despre pensiile cu o valoare mai mare de 4.000 de lei pentru care s-a plătit ilegal contribuția de 10% pentru sănătate.

Concret, CCR a decis luna trecută că nici o pensie aflată în plată, fie ea specială sau contributivă, nu poate fi micsorată prin OUG. Era vorba despre contributia de 10% la Sănătate, introdusă de Guvern prin OUG pentru pensiile mai mari de 4000 lei, transmite România TV. Motivarea Curtii a venit pe 29 decembire, motiv pentru care taloanele de pensii pe luna ianuarie au fost tipărite gresit pentru românii cu pensii de peste 4.000 de lei. Altfel spus, acestora li s-a retinut si in luna ianuarie contributia 10% la Sanatate.

Marius Budăi a explicat că taloanele de pensie au fost tipărite înainte de Decizia Curții și tot atunci au fost trimiși și banii în teritoriu. Motiv pentru care Casa Națională de Pensii va aplica decizia CCR abia din luna februarie, atunci când românii cu pensii de peste 4.000 de lei nu vor mai plăti contribuția la Sănătate.