Sute de ieșeni amendați ieri pentru că nu purtau mască în autobuz, piețe sau zone aglomerate

Coronavirus Pandemic Causes Climate Of Anxiety And Changing Routines In America

NEW YORK, NY - APRIL 10: A person wears a face masks to protect themselves from the coronavirus as they wait to enter a grocery store on April 10, 2020 in the Borough Park neighborhood of the Brooklyn borough of New York City. Hospitals in New York City, which has been especially hard hit by the coronavirus, are facing shortages of beds, ventilators and protective equipment for medical staff. (Photo by Spencer Platt/Getty Images)

În data de 27 octombrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID 19.

La activităţile desfăşurate au participat peste 200 de politiști şi polițiști locali şi au fost verificate 108 societăți comerciale şi 86 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 531 de persoane.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 224 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 66.000 de lei, dintre care 218 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Exemple:

1. Un bărbat a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se deplasa cu un mijloc de transport în comun, pe raza municipiului Iaşi.

2. O femeie a fost sancţionată contravenţional conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-o societate comercială din municipiul Iaşi.