Sute de hectare de stufăriș ard în Delta Dunării

Incendiile au loc dincolo de canalele ce separă orașul de zonele care ard. Pompierii nu pot interveni pentru că accesul este imposibil.

Imaginile flăcărilor uriașe care mistuiesc sute de hectare de stuf în Delta Dunării sunt înfricoșătoare.

De ieri după-amiază, în apropiere de  Sulina, s-au produs mai multe incendii în zone inaccesibile, care s-au stins de la sine. La ISU Delta Tulcea nu a sunat nimeni, dar pompierii au ținut în permanență legătura cu primăria și cu Poliția de Frontieră. A fost activat Serviciul de Pompieri Voluntari ai primăriei Sulina, dar nu s-a putut interveni. Accesul era imposibil. Focul s-a stins de la sine după miezul nopții. Așa se întâmplă de obicei: arde stuful dintr-o anumită parcelă și când ajunge la apă se stinge. De fapt toată lumea știe, dar nu poate fi dovedit, că în această perioadă crescătorii de animale dau foc stufului ca să iasă cel proaspăt pentru vaci și oi.

Duminică, a izbucnit alt incendiu pe malul drept al Dunării, la o milă marină de Sulina.

Rezervația Bioseferei Deltei Dunării a luat legătura cu ISU Delta Tulcea. Nu  pune în pericol populația sau bunuri materiale, transmite Inspectoratul Judetean pentru Situații de Urgență Tulcea. Dar incendiul este monitorizat de Serviciul de pompieri voluntari.

Sursa: Europa FM

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!