Sute de fluturi tropicali în Bârnova. Este amenajata una dintre cele mai mari grădini din România

Specii de fluturi din Filipine, Costa Rica și Africa pot fi vazuti in cadrul unei gradini special amenajate cu plante tropicale. Fiecare fluture este unic in felul sau si poate fi admirat in detaliu. Experienta este unica iar frumusetea fluturilor ii duce pe vizitatori intr-o atmosfera de poveste.

Fluturii tropicali au o frumusete aparte iar cei mai curajosi se apropie foarte tare de om. Gingasenia si eleganta zborului se incadreaza perfect cu gradina special amenajata pentru insectele care au nevoie de anumite temperaturi pentru a putea trai. Totul a pornit de la o pasiune care s-a concretizat in una dintre cele mai frumoase gradini cu fluturi din Romania.

Felicia Ivanov, administrator:

„Aceasta idee apartine unui tanar colectionar din Republica Moldova. El de mic are fluturi si, la un moment dat, a vrut sa imparta cu alta lume acest coltisor de rai.”

Sute de fluturi tropicali în Bârnova, în una dintre cele mai mari grădini din România

Fluturii au nevoie de conditii speciale pentru a trai. De asemenea, ei sunt cel mai activi in prima parte a diminetii.

Felicia Ivanov, administrator

Fluturasii nostri sunt in jur de 300-400. Speciile sunt aduse din Africa, Filipine si Costa Rica.Sunt destul de greu de ingrijit. Ai nevoie de incubator, pupe, trebuie avut grija sa aiba ce manca flori, portocale. Lor le place dulcele nectarul. Le trebuie caldura, de la 20 de grade in sus si un nivel inalt de umiditate. De asta am pus cat mai multa apa in jurul lor”.

E nevoie de timp pentru a vedea varietatea de specii de fluturi din gradina, locul unde poti simti extrem de aproape natura exotica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *