Sute de cadre medicale din Italia, suspendate pentru că nu s-au vaccinat împotriva COVID-19

cadre medicale

Sute de cadre medicale dintr-o regiune din Italia au fost suspendate pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID-19, conform dispoziţiilor legale, scrie cotidianul Corriere della Sera, citat de agenţia EFE.

Autorităţile sanitare din oraşul italian Milano au trimis scrisori către 420 de cadre medicale din regiunea Lombardia, în care au fost anunțată suspendarea lor din activitate, motivul fiind că nu s-au vaccinat anti-COVID.

Scrisorile au fost expediate către 120 de medici şi 300 de asistente din centre medicale publice sau private din Milano şi din localitatea apropiată Lodi.

Astfel, cadrele medicale nu-şi vor mai putea continua activitatea şi nu vor mai fi plătite.

Aproximativ 3.000 de lucrători sanitari nu s-au vaccinat anti-COVID, spun autorităţile sanitare din Milano.

O nouă lege adoptată în Italia instituie vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie pentru angajaţii din sectorul sanitar. Guvernul de la Roma studiază de asemenea posibilitatea aplicării acestei legi pentru toată lumea sau măcar în anumite sectoare.

Preşedintele Federaţiei naţionale a medicilor italieni, Filippo Anelli, a declarat recent că în Italia ”sunt circa 1.500 de medici nevaccinaţi, dintre care aproximativ 1.000 continuă să-şi exercite profesia”. Deşi a admis că aceştia reprezintă o minoritate, el i-a îndemnat să se imunizeze pentru a respecta legea.