Suspiciune de „variola maimutei” la Spitalul Municipal din Radauti

Suspiciune de „variola maimutei” la Spitalul Municipal Radauti unde s-a prezentat o pacienta cu caracteristici specifice acestei boli.

Femeia se afla internată pe secția de infectioase și nu dorește transferul la alta unitate medicală.

De altfel nici doctorul care o supraveghează nu dorește ca aceasta să fie mutata intr-un spital se specialitate pentru a nu se răspândi boala.

Ministerul Sănătății nu confirma cazul. „Cazul de la Rădăuți este din punct de vedere clinic și epidemiologic al unei paciente de 43 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copii, membri de familie, care au avut această boală”, conform șefului secției de boli infecțioase de la spitalul din localitate, dr. Angelica Popescu.

Variola maimuței nu se răspândește cu ușurință între persoane și necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat și prelungit cu o persoană care are variola maimuței. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuți cu virusul variolei maimuței.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!