Suspendarea activității și 100.000 lei amendă pentru o firmă de dezmembrări

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța au realizat un control în Portul Constanța, danele 89-90, unde au constatat că o societate comercială desfășoară activitate de dezmembrare a unei barje, fără să dețină autorizație de mediu. Totodată, s-a constatat că deșeurile rezultate din tăierea/dezmembrarea navei nu sunt colectate pe tipuri, în recipienți adecvați si în spații special amenajate pentru stocarea deșeurilor, în condiții care să garanteze reducerea riscului de poluare a mediului.

Deșeurile nepericuloase (metalice) sunt amestecate cu deșeurile periculoase (izolație din fibră de sticlă, azbest), iar starea de salubrizare pe platforma portuara este deficitară.

Au fost aplicate două amenzi în valoare totală de 100.000 lei si o sancțiune complementară de suspendare a activității, în conformitate cu prevederile OUG 195/2005 privind protecția mediului și OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor. De asemenea, s-au stabilit măsuri pentru rezolvarea neconformităților constatate cu ocazia controlului.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!