Suporterii români, scandalizați că la meciurile de la Euro se permit spectatori, iar în Liga 1 se joacă cu porțile închise

Una dintre grupările care susțin echipa națională a României a emis un comunicat prin care se declară scandalizați de deciziile luate de autorități. La meciurile de la Euro 2020, de la București, vor asista 13.000 de spectatori, în timp ce partidele din Liga 1 se desfășoară, în continuare, cu porțile închise.

„Săptămâna aceasta, autoritățile din România au anunțat cu surle și trâmbițe faptul că la cele patru meciuri care se vor juca peste doar două luni, la București, în cadrul Campionatului European de fotbal, vor asista spectatori într-o proporție de 25% din capacitatea Arenei Naționale, adică un număr de 13.000 de oameni.În niște vremuri în care statul impune propriilor cetățeni niște restricții abuzive inimaginabile, demne de un regim totalitar în toată regulă, știrea aceasta ar trebui să frapeze orice om normal la cap. În condițiile în care sunt localități în care după ora 18:00, orice magazin alimentar e închis, iar după ora 20:00, oamenii sunt obligați să rămână închiși în case, autoritățile le râd în față românilor și pentru a da bine în fața UEFA, oferă un regim total preferențial acestor evenimente.

Dacă nu era destul, în comunicatul Ministerului Tineretului și Sportului, mai e un paragraf scandalos: “nu se creează precedent pentru alte evenimente, EURO având regim special. Este declarat eveniment de interes public și de importanță națională”. A trecut mai mult de un an de zile de la ultimul meci cu spectatori în România și nici prea curând nu par a fi perspective reale să se deschidă stadioanele pentru suporteri, deși toate cluburile, cât și suporterii, au cerut și și-ar fi dorit acest lucru. Cu toate acestea, autoritățile iau la mișto atât toți cetățenii români, cât și întreg fotbalul românesc, în special pe suporteri, prin această decizie discriminatorie în care ca prin minune, în perioada Campionatului European, “pandemia va lua o pauză” doar în zona Arenei Naționale, la fel și restricțiile vor fi uitate, nu va mai exista niciun pericol, pentru a face pe plac directivelor UEFA. Pentru că, nu-i așa, nu mai există niciun risc și nu mai sunt spitalele pline când e vorba de un eveniment cu regim special. Iar fanii tuturor cluburilor românești, inclusiv ai naționalei, vor fi nevoiți să se uite în continuare cu jind cum sunt privați de accesul pe stadion pentru a-și urmări echipele favorite, deoarece se pare că doar “suporterii străini sunt core fans, astfel încât îi interesează doar meciurile, nu turismul”, cum mai zice un paragraf al comunicatului MTS.

Fanii români nu pot fi tratați la fel, trebuie ferecați în case ca în niște închisori, evident, doar cu excepția în care nu vor să decarteze bani serioși pe biletele UEFA la Euro, caz în care sunt tratați ca niște prețioși clienți cărora li se întinde covorul roșu, sunt primiți cu drag pe stadion și invitați să cheltuie cât mai mult ronțăind floricele și sorbind din paharele cu răcoritoare, în tribune.” transmite Uniți sub Tricolor.