Suntem pe locul 31 in Europa ca numar de cazuri la milionul de locuitori si pe 10 la decese

testare-coronavirus-640x400

In ciuda perioadei dificile pe care o traverseaza, Romania nu se afla in fruntea topului rusinii in statisticile europene, de la startul pandemiei si pana acum

Potrivit Worldometers, tara noastra se afla pe locul 31 in Europa ca numar de decese raportate la milionul de locuitori. Astfel, Romania a avut o medie de 82.390 cazuri la 1 milion de locuitori, mai bine decat Bulgaria, Spania, Portugalia, Franta, Belgia, Olanda sau Luxemburg.

Cele mai multe cazuri au fost raportate de Muntenegru, cu 224.926 cazuri la 1 milion de locuitori, urmata de tarile mici, Andorra si Gibraltar. Cehia a avut un numar dublu de cazuri daca ne raportam la numarul de locuitori.

In privinta testarii, Romania ocupa locul 38 in Europa, cu 753.447 teste la milionul de locuitori. La acest capitol romanii stau mai bine decat Croatia si Polonia dar mai slab decat Ungaria, Bulgaria sau Slovenia.

In Danemarca s-au efectuat cele mai multe teste, 14.660.116 la milionul de locuitori.

In privinta deceselor, Romania se afla pe locul 10 la nivel european, cu 2359 morti la 1 milion de locuitori. Acest top este condus de Bosnia Hertegovina, cu 3502 decese inregistrate, urmata de Macedonia, Bulgaria, Muntenegru, Ungaria, Gibraltar, Cehia, San Marino si Slovacia.