Suntem condamnați la sărăcie

Pensiile nu vor mai fi majorate și suntem condamnați la saracie. Anunțul a fost făcut de Marius Budăi, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale care a declarat în cadrul unei vizite la Iași că pînă în 2070 pensiile nu vor mai fi majorate pe noul Plan Național de Reziliență și Redresare.

Ministrul a mentionat că România a pierdut un an în ceea ce privește accesarea fondurilor europene și că este nemulțumit de includerea pensiilor specialeîn procentul stabilit din PIB pentru pensii, respectiv 9,4 la sută. Marius Budăi a mai declarat că fiecare stat membru al Uniunii Europene ar trebui să aibă independenţa de a-şi decide politicile sociale şi economice.

Când am spus condamnați la sărăcie nu am spus doar de generația actuală de seniori, ci și generațiile următoare și noi le vom ajunge. Aș merge mai mult pe rezolvarea inechităților, în principal. Noi în Legea 127 când am promovat-o în Parlament am avut un procent de 11,7%, conștienți fiind că puterea economică a româniei nu ne poate duce chiar la media Uniunii Europene”, a declarat Marius Budăi, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

În vizita la Iași, ministrul a purtat discuții cu mediul de afaceri pentru a implementa programele de sprijin pentru IMM-uri și agricultori.

Suntem în teritoriu pentru a discuta și a afla de la sursă adică de la patronate, de la ONG-uri, de la societatea civilă, dacă ceea ce am făcut până acum a fost sau nu bine, dacă avem de îmbunătățit și recepția societății civile și a partenerilor sociali pe acțiunile din viitor”, a mai spus Marius Budăi, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Vești bune vin pentru persoanele cu dizabilități care își vor putea depune dosarele pentru reevaluare la Casa de Pensii. Platforma va fi conectată inclusiv cu ONG-urile care se ocupă de persoanele cu dizabilități și cu Ministerul Muncii.

„Este și o finanțare pe care o vom accesa prin PNRR privind această digitalizare. Vreau să vă spun un prim pas pe care l-am făcut și l-am făcut funcțional în luna ianuarie : toate persoanele cu dizabilități din România vor avea o platformă on-line unde vor depune documentele, nu vor mai fi obligate să se prezinte la Comisie. Aici se vor depune dosarele și se va face evaluarea on-line și vor fi invitați la Comisie acolo unde este clar”, a mai spus Marius Budăi, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!