Suntem aproape de un blocaj pe Dunăre după bombardamentele din Izmail și Reni. Marinarii români nu mai vor să mergă în curse

Suntem aproape de un blocaj pe Dunăre după ce rușii au bombardat porturile ucrainene de la Izmail și Reni.

Pe la Sulina de două zile nicio navă nu mai poate intra în țara noastră. În același timp autoritățile fluviale se străduiesc să scoată spre Marea Neagră cât mai multe convoaie pentru a fluidiza navigația.

Situația s-a complicat și mai rău. Marinarii noștri nu mai vor să mergă în curse spre porturile ucrainene.

Iar armatorii încearcă să convingă firmele de asigurări să emită polițe pentru echipaje, nave și marfa transportată chiar dacă e stare de război.

În ultimele două zile, Administrația Fluvială a Dunării de Jos a reușit să scoată prin canalul Sulina 29 de nave cu produse agricole din Ucraina.

Dunărea românească este extrem de aglomerată în această perioadă, după atacul din portul Izmail, de marți dimineață. Sunt în zona Galați-Brăila aproximativ 25 de nave care așteaptă să iasă pe la Sulina. Și bara Sulina este închisă pentru navele care vor să intre în țara noastră, de două zile.
 
Această decizie a dus la o aglomerare în Marea Neagră, în dreptul canalului Sulina.
 
Cel mai mare armator român a transportat nu mai puțin de două milioane de tone de cereale, de la începutul războiului. Însă după atacurile cu drone de la Izmail și Reni, marinarii nu mai vor să plece în curse.

În ciuda atacurilor rusești recente asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre, traficul de cereale continuă să fie alert. Este ultima poartă prin care Ucraina poată să exporte pe calea apelor, după ce Rusia a impus luna trecută o blocadă asupra porturilor ucrainene de la Marea Neagră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *