„Sunt toți morți”. O profesoară din Maroc și-a pierdut întreaga clasă de elevi în urma cutremurului

Gândurile unei profesoare marocane s-au îndreptat imediat spre elevii ei când a simţit cutremurul cu magnitudinea 6,8 care a lovit ţara în urmă cu o săptămână.

Nesreen Abu ElFadel se afla în Marrakesh, dar Adaseel, satul de munte unde erau şcoala şi elevii ei, era mai aproape de epicentru.

Profesoara de limbă arabă şi franceză s-a întors la Adaseel şi a plecat în căutarea copiilor. A descoperit că toţi cei 32 – cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani – muriseră.

„M-am dus în sat şi am început să întreb despre copiii mei: ‘Unde este Somaya? Unde este Youssef? Unde este această fată? Unde este băiatul acela?”. Răspunsul a venit câteva ore mai târziu: ‘Sunt toţi morţi’. Mi-am imaginat cum ţineam în mână foaia de prezenţă a clasei mele şi puneam o linie pe numele unui elev, unul după altul, până când am şters 32 de nume; acum sunt toţi morţi”, a povestit ea pentru BBC.

Aceşti copii se numără printre cei aproape 3.000 de oameni ucişi de cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată în Maroc, care a avut loc în seara zilei de 8 septembrie. Cele mai afectate zone au fost cele de la sud de Marrakesh, unde multe sate de munte au fost complet distruse. Adaseel a fost unul dintre aceste locuri.

Nesreen Abu ElFadel a povestit cum a auzit despre ce i s-a întâmplat lui Khadija, o elevă în vârstă de şase ani. Salvatorii au găsit trupul copilei întins lângă fratele ei Mohamed şi cele două surori ale sale, Mena şi Hanan. Toţi erau în patul lor – probabil dormind – în timpul cutremurului şi toţi mergeau la şcoala doamnei ElFadel.

„Khadija era preferata mea. Era foarte drăguţă, inteligentă, activă şi îi plăcea să cânte. Obişnuia să vină la mine acasă, iar mie îmi plăcea să o învăţ şi să vorbesc cu ea”, spune Nesreen.

Profesoara intenţionează să îşi continue cariera în învăţământ şi speră ca autorităţile să reconstruiască şcoala din Adaseel – care s-a prăbuşit în timpul cutremurului.

Sursa știrileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *