Sumele vehiculate pentru cumpararea unui post in cadrul Spitalului Judetean Botosani

92 de perchezitii DNA s-au derulat in aceasta dimineata în Iași si Botosani fiind verificate printre altele, documentele din mai multe institutii publice precum Consiliului Judetean Botosani, Spitalul Judetean Mavromati, Primaria Săveni dar si sediul PSD Botosani.

Ancheta vizeaza angajari frauduloase la spital in perioada 2018 -2023. Potrivit unor surse erau vizate posturi începând de la îngrijitoare, brancadrieri, asistenți medicali și până la medici și posturi de conducere. Mita pentru angajarea pe un post la Spitalul Județean Botoșani varia între 2.000 și 15.000 de euro. Candidații primeau subiectele și rezolvările, iar una din condițiile pentru ca un candidat să poată fi ajutat să promoveze concursul și să obțină postul dorit era aceea ca persoana să treacă de proba de scrisă cu nota minimă, de 7,00. Astfel lucrarea scrisă rămânea ca o dovadă scriptică, în arhiva spitalului, în cazul unui eventual control cu privire la modul de desfășurare a concursului respectiv.  Procurorii au descins si la Consiliul Judetean Botosani

„A fost efectuată o percheziție domiciliară, după cum aţi văzut și dumneavoastră, am pus la dispoziție toate documentele solicitate de către organele abilitate.Consiliul Județean nu face parte din această speţă, înţelegem că este vorba de o unitate spitalicească. Nu au fost ridicate înscrisuri sau documente oficiale. Au fost și la mine acasă și de asemenea nu au fost ridicate niciun fel de documente”, a declarat Doina Federovici – Presedinte CJ Botoșani.

Chestionată, de asemenea, dacă a fost chemată la audieri la DNA, presedinta Consiliului Judetean, Doina Federovici a spus ca nu exista asa ceva.

„Noi ne facem treaba cu transparență și ne ducem la bun sfârșit atreibuțiile care ne-au fost încredințate. Repet: am pus la dispoziție absolut orice, au verificat, au constatat că nu au nimic de ridicat și s-au retras”, a adaugat Doina Federovici – Presedinte CJ Botoșan

S-a vehiculat ca un post de asistent medical la Spitalul Judetean din Botosani varia cu sume cuprinse între 8.000 – 15.000 de euro. Pentru un un post de altă natură, cum ar fi: muncitor, îngrijitor, brancardier, ș.a., sumele erau intre 2.000 – 5.000 de euro. Aproximativ 20 de persoane fizice și funcționari publici au accesat posturi scoase la concurs la Spitalul Județean Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *