Suedia vrea să mobilizeze armata pentru a face față atacurilor sângeroase comise de bandele criminale

Premierul suedez, Ulf Kristersson, a vorbit joi despre un sprijin din partea armatei pentru a pune capăt escaladării violenţei între bandele criminale care au ucis trei persoane în 24 de ore şi au şocat ţara, notează AFP și Agerpres.

„Sunt alături de voi, vom vâna bandele criminale şi le vom învinge. Le vom aduce în faţa justiţiei”, a declarat Ulf Kristersson în cursul unei intervenţii televizate. În faţa acestei spirale a violenţei, şeful guvernului a estimat că „legea suedeză nu este concepută pentru războaiele între bandele criminale şi copiii soldaţi. Dar suntem pe cale să schimbăm acest lucru”.

Potrivit datelor postului public de televiziune SVT, 12 persoane au murit în atacuri armate şi explozii în septembrie, cea mai mortală lună din ultimii patru ani.

Ultimele două zile au fost deosebit de sângeroase, cu trei crime, printre care cea a unui băiat de 18 ani şi ale unei femei de 25 de ani.

Social-democraţii (stânga) şi Democraţii Suediei (extremă-dreapta) au propus mobilizarea armatei pentru a sprijini poliţia în munca sa pe teren.

„I-am convocat mâine (vineri) pe şeful poliţiei naţionale şi pe comandantul-şef pentru a vedea cum forţele armate pot ajuta poliţia să lupte cu bandele criminale”, a reacţionat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *