Suceveanul săltat la cererea italienilor ar fi participat la un viol în grup și ar fi lovit în mod repetat victima

suceava-parchet-e1518180640186

Suceveanul în vârstă de 38 de ani săltat de polițiști la începutul acestei săptămâni și apoi arestat provizoriu în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Italia este acuzat de fapte foarte grave, un viol în grup la care s-a folosit multă violență.   

Reamintim că, la începutul acestei săptămâni, Florin Mugurel Șeșuri a fost ridicat de polițiștii de la Siret de pe raza satului Baineț, comuna Mușenița. Acestuia i s-a adus la cunoștință că Parchetul General de pe lângă Curtea din Napoli Nord a emis pe numele său mandat de arestare.

În dosarul în care este vizat direct și suceveanul se face referire la infracțiunile de omor, vătămare corporală gravă și viol. Până la acest moment nu este însă clar, din ce au transmis procurorii italieni, dacă strict în fapta de care este acuzat și suceveanul a fost vorba și de omor. Asta pentru că e un dosar cu mai mulți autori și posibil mai multe fapte.

Conform unui răspuns primit de Monitorul de Suceava de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care pune în executare mandatele europene, cert este că suceveanul este acuzat că, ”împreună cu alți complici, a forțat victima, S.J., să întrețină acte sexuale, iar pentru a-și asigura impunitatea a lovit-o, în mod repetat, cu pumnii în față”.

Chiar și așa, acuzațiile sunt grave, iar suceveanul a fost condamnat de autoritățile judiciare italiene la 10 ani și 8 luni de închisoare.

În urma propunerii formulate de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au dispus arestarea preventivă provizorie a inculpatului, pe o perioadă de 15 zile.

Judecătorii au stabilit un nou termen de judecată pentru data de 27 ianuarie, dată până la care procurorul de caz va prezenta mandatul european de arestare însoțit de traducerea în limba română. Așadar, la termenul din 27 ianuarie ar trebui ca magistrații să poate avea la dosar în detaliu ancheta autorităților judiciare din Napoli cu privire la sucevean, acuzațiile, cum a decurs procesul etc.

Având în vedere că vorbim de o decizie a autorităților judiciare din alt stat și se așteaptă încă unele precizări suplimentare, suceveanul se bucură încă de prezumția de nevinovăție.