Suceava va avea un stadion nou, lângă viitoarea sală polivalentă

suceava

Datorită ampla­samentului foarte bun al viitoarei săli polivalente, sunt mari șanse ca în apro­pierea acesteia să fie ridicat și noul stadion al Sucevei . „Ne propunem ca acolo să dezvoltăm sta­dionul nou. Așa cum este amplasat, am lăsat spațiu suficient în jurul acestui teren care se face cu dimensiuni UEFA cu nocturnă și să facem acolo un stadion nou”, a declarat, ieri, primarul Ion Lungu.

Sala polivalentă este doar începutul sau, în orice caz, doar o etapă în ceea ce privește proiectul municipalității sucevene de a face un nou complex sportiv la ieșirea din oraș. Desigur, este vorba despre o abordare de durată. A început cu un vis timid înainte de 2008, când mai mult ne uitam cu sfială „prin vecini” și vedeam că unii au bazin olimpic (sau semiolimpic), alții un stadion și/sau o sală polivalentă nouă iar unii măcar terenuri de sport modernizate. Iar Suceava avea un stadion vechi – pe care îl mai are încă și pe care unii voiau să facă un complex de afaceri cu funcțiuni hoteliere, de patru stele – niște săli de sport făcute în anii ꞌ80 și vreo două săli de sport la școli din Burdujeni și Obcini. Nicio perspectivă pentru o dezvoltare mai extinsă pe această linie. Nici măcar pe zona de terenuri de sport destinate maselor ori doar pentru pregătirea sportivilor de performanță. Cât despre bazin olimpic sau aqua-park … era mai mult fantastic decât științific.

Apoi a început etapa pregătirilor pe hârtie. Planuri, proiecte de lege pentru transferul terenurilor, idei, discuții. Dar în afara unui – altminteri lăudabil – transfer a 12 hectare de teren pentru Municipiul Suceava și a realizării unui plan de urbanism zonal (PUZ) pentru un complex sportiv care să includă teren de pregătiire a sportivilor, sală polivalentă, complex olimpic de înot și stadion nou nu s-a făcut nimic.