Suceava va avea trasee cicloturistice de peste 40 de milioane de euro

pista-biciclete

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat astazi in prezenta premierului Nicolae Ciuca, contractul de finantare care vizeaza realizarea a 200 kilometri de piste de bicicleta in asociatie cu Consiliile Judetene Bistrita si Mures. Valoarea contractului este de 40,7 milioane de euro si va fi finantat prin fonduri PNRR. Traseul porneste din frontiera cu Ucraina si urmareste o serie de rute cultural-turistice de la Manastirile Putna, Sucevita, Moldovita pana la localitati cu produse traditionale din Bucovina, gospodariile traditionale Brodina si Ciocanesti si statii de cale ferata Putna, Campulung Moldovenesc, Mestecanis, Vatra Dornei si Poiana Stampei. Traseul se suprapune in proportie de 71% cu Via Transilvanica.

Proiectele semnate in cadrul ceremoniei de astazi au ca obiectiv cresterea coeziunii sociale, economice si crearea de noi locuri de munca. In judetul Suceava sunt in parteneriat 20 de primarii.

Nicolae-Ionel Ciucă – Premierul Romaniei:

„Practic este o dovada prin care confirmam continuarea masurilor stabilite in Planul National de Redresare si Rezilienta. Discutam de 4 contracte in valoare de 270 de miliarde de euro care impreuna vor finanta construirea unor piste de bicicleta de aproximativ 3000 de kilometri.

Proiectele de astazi sunt realizate in parteneriat cu autoritatile publice locale. Obiectivul acestora este cresterea coeziunii sociale, reducerea disparitatilor si desigur crerea de noi locuri de munca in special in mediul rural”.

Autoritatile sucevene au la dispozitie 3 ani pentru realizarea proiectului.

Cseke Attila – Ministrul Dezvoltarii:

„Sa avem cel putin 150 de kilometri traseu cicloturistic continuu si toate aceste finantari sunt pentru construire de trasee cicloturistice.

Aceste trasee sa lege anumite puncte cultural-turistice in toate zonele tarii si doar din memorie, Manastirea Putna pentru proiectul Consiliului Judetean Suceava, unde Consiliul Judetean Suceava este lider de parteneriat”.

Proiectul incurajeaza turismul pe bicicleta si inseamna mai multa sanatate si punerea in valoarea a peisajului si a obiectivelor turistice din Bucovina.