Suceava | Urmarire ca in filme si focuri de arma la Frumosu. Un tanar a fost impuscat

pistol carpati

Ieri dimineata, in jurul orei 02.00, în timp ce desfășura activități specifice pe DJ 176 din comuna Frumosu, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc, a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în alt județ ce se deplasa în mod sinuos, însă conducătorul auto nu s-a conformat.

S-a procedat la urmărirea acestuia cu autospeciala de poliție având semnalele acustice și luminoase în funcțiune pe o distanță de circa 4 km, ocazie cu care, polițiștii au solicitat conducătorului auto în mod repetat prin stație să oprească întrucât în caz contrar se va face uz de armă, însă acesta și-a continuat deplasarea.

Astfel, unul dintre polițiști a executat mai multe focuri de avertisment în plan vertical și asupra cauciucurile autoturismului urmărit, reușindu-se într-un final oprirea acestuia. Conducătorul auto, a fost identificat de polițiști ca fiind un tânăr de 18 ani din comuna Frumosu.

Interogând bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. Totodată, fiind testat de polițiști cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au constata faptul că, unul dintre pasagerii autoturismului, un tânăr de 20 de ani din comuna Frumosu, prezenta o plagă împușcată în zona lombară, motiv pentru care, a fost transportat la spital pentru investigații medicale, fără ca viața să-i fie pusă în pericol.

Autoturismul implicat în eveniment a fost indisponibilizat pentru cercetări la sediul poliției. În urma administrării probatoriului, Parchetul de pe lângă Judecătoria C-lung Moldovenesc a dispus continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „vătămare corporală din culpă”, față de conducătorul auto fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.