Suceava | Unul dintre ciobanii atacați aseară de un urs a fost adus de urgență la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași

atac urs ciobani

Trei ciobani au trecut aseară prin momente de groază după ce au fost atacați de un urs. Unul dintre ei a reușit să fugă, altul a fost găsit decedat în pădure, iar al treilea are multiple leziuni și a fost adus de urgență la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași.

Acesta a fost mușcat de față. De asemenea, prezintă plăgi mușcate la nivelul abdomenului și la nivelul membrelor superioare. Bărbatul a fost operat de urgență, iar medicii ieșeni au încercat reconstrucția facială a acestuia. Potrivit informațiilor, pacientul este stabil din punct de vedere hemodinamic, intubat și ventilat mecanic.

„Erau trei ciobani la o stână, unde ursul a atacat o vacă și încercând să o salveze au fost atacați ei. Unul a fugit și nu are leziuni, unul nu este găsit și al treilea este preluat de echipaj B2 cu traumatism cranio-cerebral sever, parieto-temporal dreapta, plăgi mușcate cu amputație de degete și leziuni la nivel abdominal. Pacientul este conștient, stabil la preluare. S-a trimis C2 de la Suceava, apoi Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare Iasi. Prezintă fracturi faciale multiple și este internat la secția de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași.

Între timp, cel de-al treilea cioban a fost găsit decedat în pădure,  la 300 de metri de zona unde a fost văzut ultima dată.