Suceava | Un tânăr de 17 ani s-a urcat la volanul mașinii părinților și a intrat într-un stâlp

stalp

Ieri, la ora 08.10, un tânăr de 17 ani, din com. Voitinel a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat într-un stâlp de electricitate.

În urma impactului, a rezultat avarierea autoturismului, a stâlpului de electricitate, a porții de acces a imobilului precum și vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul mun. Rădăuți.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a reieșit că minorul nu posedă permis de conducere.

De asemenea, a rezultat faptul că autoturismul aparține părinților minorului de la care acesta l-a sustras cu scopul de a se deplasa pe drumurile publice, profitând de faptul că aceștia sunt plecați din localitate.

După efectuarea în continuare a urmăririi penale în cauză, față de șofer se vor dispune măsuri preventive.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, „conducere fără permis”, ,,conducere sub influența băuturilor alcoolice” și „furt în scop de folosință”