Suceava | Un șofer a fost amendat pentru transport ilegal de material lemnos

Ieri, în jurul orelor 04:00, lucrătorii Secției nr. 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu și desfășurând activități pe linie rutieră au procedat la oprirea regulamentară, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, a unei autoutilitare condusă de un bărbat domiciliat în comuna Frătăuții Noi, sat Frătăuții Noi, județul Suceava.

În urma controlului autoutilitarei s-a constatat că autovehiculul era încărcat cu material lemnos, iar conducătorul auto nu a putut prezenta aviz de însoțire primar, relatând că nu deține documente de proveniență și transport a materialului lemnos.

În aceste condiții, autoutilitara a fost condusă la sediul Postului de Poliție Zamostea, unde materialul lemnos a fost inventariat de către pădurarul din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, județul Suceava, constatându-se că a fost transportat un număr de 183 bucăți de cherestea – esență molid, însumând cantitatea de 3,042 mc material lemnos.

Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura sancționării contravenționale a șoferului conform art. 19 alin. 2 lit. a) punctul 2 din Legea 171/2010 și s-a dispus confiscarea cantității de 3,042 mc material lemnos. Materialul lemnos a fost lăsat în custodie la sediul Postului de Poliție Zamostea și urmează a fi valorificat de către reprezentanții Ocolul Silvic Adâncata.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!