Suceava| Un pădurar a fost bătut de hoții de lemne

Un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului a reclamat faptul că a fost agresat în zona de pădure pe care o are în pază, pe raza satului Capu Codrului, comuna Păltinoasa. De față au fost mai mulți martori, inclusiv lucrători forestieri.

Incidentul s-a petrecut joi, în jurul orei 11.00, când pădurarul Vasile G., care răspunde de Cantonul Silvic Pârâul Negru nr. 15, având în pază o suprafaţă de 742 de hectare de pădure, în zona satului Capu Codrului și a altora din jur, se afla în timpul serviciului și a observat, la liziera pădure, un grup mare de localnici, care se aflau în fondul forestier cu mai multe căruțe. Cel puțin la nivel de intenție, aceștia se aflau la strâns resturi de material lemnos, pentru încălzirea locuințelor.

„Sunt mulți, nu lucrează, nu au ce mânca, iar toată presiunea este pe pădure.”

Pădurarul a constatat însă că lucrurile nu stau așa.

„Erau de toți cred că vreo 14-16 inși, într-o partidă de exploatare fag. Ei luau lemn la metru pentru a vinde, fag, nu resturi. Le-am explicat că este lemn pentru populație, pe care eu trebuie să îl distribui, dar nu am avut cu cine să mă înțeleg. I-am rugat să părăsească zona, au început să fac scandal. Unul din ei a dat startul, m-a lovit cu parul peste picior, apoi au început să dea și alții. Noi eram doar doi, am fugit, însă chiar și așa am primit câteva lovituri în zona costală și la spate. Sunt mulți, nu lucrează, nu au ce mânca, iar toată presiunea este pe pădure”, a relatat pădurarul pentru Monitorul de Suceava.     

Hoții s-au dispersat imediat după agresiune, fiind apoi căutați de polițiștii alertați și ajunși la fața locului.

Conform procedurilor, după ce au făcut audieri și au stabilit ce s-ar fi întâmplat, polițiștii au sesizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, competenți pentru a cerceta faptele de ultraj.

Pădurarul a fost evaluat medical pentru a i se elibera un certificat medico-legal.

A mai fost victima unei fapte de ultraj, acum doi ani

De precizat că același pădurar a mai fost victimă a unei infracțiuni de ultraj, acum doi ani de zile. 

În noiembrie 2019, pădurarul l-a găsit în pădure de Iosif S., localnic, care se deplasa cu o căruţă și avea asupra sa un topor. Pădurarul l-a avertizat  pe Solomon să nu taie copaci, iar acesta a reacționat violent. De aici încolo, Solomon a început să arunce cu pietre și să  profereze ameninţări cu moartea, de faţă fiind și un martor.
Pădurarul s-a simţit în pericol, mai ales că a fost ameninţat din nou, telefonic, de tatăl lui Iosif Solomon.
De precizat că acest Iosif S. zis Tarzan, a fost trimis în judecată pentru numeroase fapte, inclusiv tâlhării comise asupra unor bătrâni, în propriile case, furturi, dar și pentru ultrajul față de pădurar, fiind condamnat definitiv, recent, la o pedeapsă rezultantă de nouă ani și opt luni de închisoare.

Sursă: MonitorulSV

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!