Suceava | Un mistreț tranșat a fost găsit în mașina unei femei

mistret

Ieri, poliţiştii suceveni au oprit în trafic, aproape de Zidul Morţii de la intersecţia DN 17 cu şoseaua de centură a Sucevei, o maşină în care se aflau două femei. Oamenii legii aveau informaţii că cele două făceau un transport ilegal.

Un echipaj de la Poliţie de la Secţia Rurală Şcheia, din judeţul Suceava, a oprit în trafic un autoturism marca Land Rover care se deplasa pe ruta Gura Humorului – Suceava.

Oamenii legii aveau informaţii că şoferiţa de 35 de ani şi prietena acesteia de 39 de ani transportau carne de vânat.  În portbagajul maşinii a fost descoperit un butoi plin cu carne şi pielea unui mistreţ.  Animalul ar fi fost braconat şi tranşat în localitatea Pârteştii de Jos.

La faţa locului a fost chemat şi un poliţiştii specializaţi de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice. Una dintre femei le-a spus anchetatorilor că a plătit 500 de lei pe butoiul cu carne tranşată şi a explicat că nu ştia că a comis o ilegalitate. Ea le-a mai spus poliţiştilor că a cumpărat carnea chiar de la paznicul de vânătoare din localitatea Pârteştii de Jos.

Atât carnea, cât şi pielea au fost confiscate de autorităţi, fiind preluate de angajaţii Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, în vederea unei expertizări şi a stabiliri clare a speciei din care provine. Comercializarea cărnii de mistreţ se face în condiţii speciale.