Suceava | Un minor de 16 ani a împrumutat o mașină pentru a o transporta pe sora sa

copil-la-volan

Un control de rutină în trafic a dus la identificarea la volanul unei mașini a unui adolescent de 16 ani, fără drept de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Întrebat cui aparține autovehiculul, acesta a relatat că-i fusese împrumutat de proprietar, cu toate că știa că nu posedă permis de conducere.

Incidentul s-a petrecut miercuri dimineață, în jurul orei 09.30, când polițiștii din cadrul Postului de Poliție Vama au oprit pentru control pe strada Bradului din localitate un autoturism marca VW Golf. În autoturism se aflau două persoane, iar în urma legitimării celui de la volan, s-a dovedit că era vorba despre un tânăr de 16 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere și care o avea în dreapta pe sora sa.

În urma discuțiilor purtate cu adolescentul de la volan, acesta a relatat faptul că a condus autovehiculul cu scopul de a o transporta pe sora lui, mașina fiindu-i încredință de către o femeie de 27 de ani, proprietara autoturismului.

Tânărului i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar polițiștii fac cercetări în două dosare penale, unul pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar celălalt, deschis pe numele proprietarei mașinii, pentru „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus unei persoane ce nu deține permis de conducere”.