Suceava | Un gater din Mănăstirea Humorului s-a făcut scrum în urma unui incendiu

manastirea humorului
incendiu
gater

a4c405aa-2748-4f91-abe8-c34867a14d25

Ieri după-amiază, un incendiu a ars un gater din comuna Mănăstirea Humorului. La fața locului, au intervenit pompierii din Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Mănăstirea Humorului și au fost prezente 3 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, ardea hala unui gater, construită din lemn și tablă, cu pericol de propagare la o casă de locuit și la construcții anexe învecinate.

Au ars: hala gater pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați, circa 7 metri cubi lemn de foc, peretele unei construcții alăturate pe aproximativ 20 de metri pătrați și o magazie din lemn pe 30 de metri pătrați. S-au degradat utilaje de prelucrare a lemnului și instalația electrică.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarului, care prezenta arsuri minore la nivelul capului. După ce a primit îngrijiri medicale, bărbatul a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Incendiul a fost lichidat la ora 16:55, iar pompierii au salvat restul clădirilor operatorului economic, casa de locuit și anexele gospodărești din apropiere, cu bunurile aferente. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: jar sau scântei provenite de la un aparat de sudură.