Suceava | Un bărbat dat dispărut a fost găsit mort în albia pârâului Soloneț

pompieri

Ieri, la ora 23.48, polițiștii din Gura Humorului au fost sesizaţi prin 112 de către o femeie, din comuna Pârteștii de Jos, cu privire la faptul că soțul său nu a mai venit acasă.

Femeia a declarat faptul că soțul ei a plecat în acea după-amiază, la o persoană din localitate, pentru a juca șah. În jurul orei 22.30, văzând că soțul nu se mai întoarce acasă, femeia a sunat la vecinul din localitate însă acesta i-a spus că a plecat spre casă în jurul orei 22.25.

În timp ce polițiștii se deplasau spre locuința femeii, în momentul în care se aflau pe podul din fier suspendat, construit peste albia pârâului Soloneț, au observat la lumina lanternei, în albia pârâului, un material textil de culoare galben. Trecând pe celălalt mal al pârâului s-a putut observa trupul unui bărbat, care nu dădea semne vitale, acesta fiind ancorat în niște crengi.

La fața locului a fost solicitat sprijin angajaților ISU Suceava, care au scos din albia pârâului cadavrul bărbatului. Fiind adus la mal, s-a constatat că acesta este bărbatul dat dispărut, aspect confirmat de un paznic de la Primăria Pârteștii de Jos. La fața locului a fost solicitat și un echipaj de ambulanță, care nu a putut decât să constate decesul bărbatului.

Potrivit examinării vizuale, nu au fost găsite urme de lovire sau zgâriere care ar fi putut produce decesul acestuia. Din verificările făcute, s-a constatat faptul că bărbatul a fost văzut, în jurul orei 23.00, la un bar de pe raza satului Pârteștii de Jos, de unde a cumpărat două sticle de vin și părea a fi sub influența băuturilor alcoolice.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.