Suceava | Un autopsier cercetat pentru că a luat 37 de șpăgi și a furat bani de la un mort

autopsie

foto: Pixabay

Ancheta la Spitalul Județean Suceava. O femeie autopsier este cercetată pentru 37 de infracțiuni de luare de mită și infracțiunea de furt.

Femeia a pretins bani de la mai multe persoane pentru a-şi îndeplini sarcinile de serviciu legate de pregătirea, îmbălsămarea şi îmbrăcarea trupurilor persoanelor decedate.

„Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că inculpata, în calitate de autopsier în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava, în perioada februarie – aprilie 2020, a pretins şi/sau primit de la un număr de 37 aparţinători ai persoanelor decedate, sume de bani cuprinse între 20 şi 350 lei sau alte bunuri, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu legate de manipularea, pregătirea, îmbălsămarea, spălarea, îmbrăcarea, cosmetizarea, pulverizarea de produse biocide (formolizarea) trupurilor persoanelor decedate, efectuarea procedurii de identificare şi predarea către aceştia”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Totodată, pe 4 aprilie 2020, inculpata a furat 600 din bunurile unei persoane decedate.