Suceava: Un autobuz cu 30 de călători a trecut calea ferată pe roșu, înaintea unui marfar

Polițiștii de la Serviciul Județean Transporturi Suceava s-au autosesizat în baza unor imagini video surprinse de șoferi care așteptau în coloană trecerea trenului, la trecerea la nivel semaforizată acustic și luminos de la Stroiești, imagini în care se vede cum din sens opus trec mașini pe roșu, inclusiv un autobuz.

Imaginile de calitate slabă au permis deocamdată identificarea autobuzului și apoi a celui care s-a aflat la volan.

Autobuzul firmei Family care efectuează curse regulate pe relația Stroiești – Suceava și retur a fost condus în acea zi de 27 iulie de un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Suceava, șofer profesionist, cu toate categoriile de permis.

Bărbatul a fost identificat și citat la poliție, unde a recunoscut că el se afla la volan, fapt pe care de altfel nici nu avea cum să îl conteste, fiind de serviciu în acea zi, pe acel autobuz.

Cum a ”motivat” șoferul de autobuz trecerea pe roșu

El a recunoscut că a trecut peste calea ferată pe culoarea roșie, pe sensul de mers de la Stroiești spre Suceava. El și-a ”motivat” acțiunea iresponsabilă prin faptul că ar fi stat 15 minute și semaforul nu s-a schimbat, dar și că ar fi fost presat de călători să treacă pentru că oamenii se grăbeau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *