Suceava | Trei grădinițe din Rădăuți și-au suspedat cursurile din cauza frigului din clase

frig

Astăzi, trei grădinițe din Rădăuți, Grădinița „Voinicelul”, Grădinița „Alba ca Zăpada” și Grădinița Nr. 6 Rădăuți și-au suspendat cursurile în format fizic și au trecut la învățământ online, din cauza lipsei de căldură din clase.

Aceste grădinițe rădăuțene sunt racordate la sistemul centralizat și au rămas fără căldură și apă caldă, după ce luni, în jurul orei 14:30, a fost sistată furnizarea gazului metan către centrala termică a municipiului de firma Nord Gaz.

Situația este similară cu cea de acum trei săptămâni, când furnizorul de gaz a decis să sisteze livrările pentru același motiv ca și acum. La vremea respectivă, printr-o Hotărâre de Guvern, municipiul Rădăuți a primit suma de 7 milioane de lei pentru a stinge datoriile către Nord Gaz.

Din suma totală s-a virat către SC Servicii Comunale SA doar suma de 1,7 milioane de lei, bani care nu au mai ajuns la furnizorul de gaz, și asta pentru că societatea rădăuțeană are poprire pe conturi din partea ANAF și banii au ajuns la bugetul de stat. Restul banilor alocați de Guvern sunt în continuare în contul Primăriei Rădăuți.

Sursa: Monitorul de Suceava