Suceava | Trei femei din Dornesti, retinute pentru furturi de bani din locuintele unor batrani

Polițistii din Rădăuți a fost sesizată printr-un apel la 112, de către un bărbat de 83 ani, din municipiul Rădăuți, despre faptul că persoane necunsocute i-au sustras bani din locuință. În urma cercetărilor s-a stabilit ca ieri dupa amiaza, batranul a primit în locuință 3 femei, care sub pretextul unei situații financiare precare, i-au cerut alimente și apă.

Profitând de neatenția batranului, femeile au sustras dintr-o borsetă aflată în dormitorul locuinței suma de 4.000 lei. Imediat au fost constituite mai multe echipe de polițiști, trecându-se la verificarea zonei
comiterii faptei. Astfel, au fost identificate trei persoane ce corespundeau descrierii făcute de victimă.

În urma controlului corporal și al bagajelor efectuat asupra celor trei femei a fost identificată suma de
4.000 lei. S-a procedat la legitimarea celor trei femei, stabilindu-se faptul că au vârste cuprinse între 31 și
33 ani și toate sunt din comuna Dornești, jud. Suceava. În urma efectuării controlului corporal asupra lor a fost găsită întreaga sumă de bani sustrasă. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”.

De asemenea au fost extinse cercetările cu privire la încă 5 fapte de furt calificat cu același mod de operare, înregistrate în perioada 2020-2022, victime fiind tot persoane vârstnice. După administrarea materialului probator toate cele trei persoane au fost audiate și față de ele a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, fiind introduse în arestul IPJ Suceava.