Suceava | Trei autovehicule căutate de autoritățile străine, au fost găsite de polițiștii de frontieră

frontiera

Trei autovehicule căutate de autorităţile din Marea Britanie, Belgia şi Franţa au fost depistate şi indisponibilizate de poliţiştii de frontieră suceveni în urma unei acţiuni organizate cu scopul de a combate traficul internaţional cu autoturisme furate.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Suceava, în data de 21 aprilie, un echipaj a identificat, pe raza municipiului Rădăuţi, un autoturism, fabricat în anul 2015, ce aparţinea unui cetăţean român, dar care era semnalat de autorităţile din Marea Britanie ca fiind furat.

Totodată, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret s-a prezentat, pe sensul de intrare în România, un cetăţean român conducând o autoutilitară ce tracta o platformă pe care se afla un autoturism înmatriculat în Polonia, an de fabricaţie 2005. Cu ocazia controlului de frontieră s-a constatat că autoturismul în cauză este căutat de autorităţile belgiene.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, câteva ore mai târziu, poliţişti din cadrul PTF Siret au depistat, pe sensul de ieşire, un autocamion (cap tractor) ce figurează în bazele de date specifice ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare emisă de Franţa.

În toate cele trei cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autovehiculele, în valoare totală de 195.000 lei, au fost indisponibilizate la sediul STPF Suceava până la finalizarea cercetărilor.