Suceava / Tragedie la Salcea. Doi copilasi au fost victimele unui incendiu, o fetita a murit

foto_incendiu

Emanuel (2 ani și 6 luni) și Adriana (1 an și 2 luni) au rămas singuri în casă dupa ce mama lor a plecat într-o altă anexă a casei pentru a-i încălzi o sticlă de lapte fetiței. Camera era încălzită de un termoșemineu metalic. Alături, la distanță mică, era pus un suport pe care se uscau rufele spălate. Suportul cu rufe a căzut peste termoșemineul încins și materialele textile au început să ardă mocnit și cu degajări mari de fum.

Cei doi copii au fost scoși în stare de inconștiență din casă de către vecinii care au văzut fumul. Aceștia au sunat după ajutor, iar personalul medical ajuns la fața locului l-au stabilizat pe băiețel. Fetița era intrată în stop cardio-respirator, iar salvatorii au efectuat manevre de resuscitare până au reușit să-i repornească din nou inimioara. Avea însă arsuri pe 70% din suprafața corpului. Împreună cu mama lor, care suferise un atac de panică, copilașii au fost transportați de urgență la UPU Suceava.

De acolo, micuța Adriana, însoțită de mama ei, a plecat cu ambulanța SMURD-TIM spre Spitalul „Sf. Maria” din Iași. Nu au reușit să parcurgă foarte mult din drum. Micuța a intrat iar în stop cardio-respirator, iar echipajul a reînceput manevrele de resuscitare. Cu o mamă în stare de șoc, ambulanța s-a întors la spital, la Suceava. Starea baiatului s-a imbunatatit, el suferind o intoxicatie severa.

Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari atrage atentia ca in Romania arde un copil in fiecare saptamana.