Suceava / Tragedie in Masivul Calimani. Salvamontisti din Suceava, Mures si Harghita intervin in condiitii dificile

Sharing is caring!

Aseara, salvamontistii din Suceava au fost anuntati ca in masivul Calimani a avut loc o avalansa care a surprins mai multe persoane ce faceau o drumetie cu snowmobilele.  Salvamontistii din Suceava, Mures si Harghita au analizat informatiile primite si au incercat sa identifice judetul cel mai sigur din care sa se faca accesul catre zona evenimentului.

Din cauza riscului maxim la care au fost expusi salvamontistii, a stratului mare de zapada si a iminentei producerii unei noi avalanse, sucevenii au renuntat azi noapte la misiunea de cautare. De abia, dimineata la ora 6.30, salvamontistii au ajuns la locul accidentului unde au gasit doua persoane ranite si una decedata.

Conform informatiilor oferite de Salvamont Romania, persoana decedata se afla intr-o zona expusa riscului de producere de avalanse, iar recuperarea lui pe cale terestra este foarte dificila. In aceste conditii salvamontistii analizeaza impreuna cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta posibilitatea interventiei cu suport aero si recuperarea rapida a celor doi accidentati si a celui decedat cu un elicopter.

shares