Suceava |Tigari de contrabanda, bani falsi, droguri si arme ilegale gasite de DIICOT in casele unor suceveni

Sharing is caring!

Procurorii DIICOT Suceava împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Suceava și polițiști de frontieră din cadrul STPF Suceava efectuează un număr de 34 de percheziții, pe raza județului Suceava, într-o cauză vizând destructurarea a 3 grupări infracționale organizate specializate în săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă.

În cauză s-a stabilit faptul că, în perioada septembrie 2019 – iulie 2020, pe raza județului Suceava au acționat 3 grupări infracționale ce aveau ca scop comiterea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă cu țigarete de proveniență extracomunitară, prin introducerea acestor bunuri peste linia de frontieră adiacentă localității Costileva, com. Ulma, jud. Suceava.

Astfel, la cele trei grupări formate pe structuri familiale au aderat mai mulți cetățeni ucraineni coordonați de un singur individ care avea rolul de a procura țigaretele și de a coordona și desfășura activitatea de introducere a acestora peste linia de frontieră.

După introducerea țigaretelor pe teritoriul României, o parte dintre membrii celor 3 grupări le preluau din zona de frontieră și le transportau la depozitele aflate pe raza localității Costileva, în timp ce alți membri supravegheau zona de frontieră și căile de comunicații din zonă, în vederea identificării eventualelor patrule ale poliției de frontieră.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate importante cantități de țigări, monedă falsă, droguri și arme deținute ilegal. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 22 de persoane.

shares