Suceava | Tanarul impuscat de politisti sambata seara a murit la spital

Spitalul_Judetean_de_Urgenta_Sfantul_Ioan_cel_Nou_din_Suceava

Un tanar impuscat sambata seara de politisti, dupa o urmarire de cativa kilometri a murit la Spitalul Judetean Suceava.

Desi a ajuns constient la spital, starea acestuia de sanatate s-a modificat brusc iar luni a fost internat pe sectia de ATI. Desi medicii au incercat sa-l salveze, ieri, tanarul de 21 ani din Vatra Moldovitei s-a stins din viata.

Sambata seara, acesta a petrecut alaturi de alti 3 prieteni si apoi au plecat cu totii intr-o masina inmatriculata in Marea Britanie. Masina era condusa de un tanar de 20 de ani din Ciumarna si a fost reperata de un echipaj de politie care a vrut sa-l verifice pe sofer. Acesta nu a oprit la semnalul oamenilor legii si a gonit initial pe strazile din Moldovita.

Intrucat erau intr-o masina de teren, tinerii au considerat ca vor scapa de politisti pe un drum forestier. Politistii au tras doua focuri de avertisment in aer si unul spre masina, iar glontul l-a lovit in spate pe tanarul din Vatra Moldovitei.

Tinerii au scapat initial de masina politiei dar la scurt timp au cerut sprijinul 112, pentru baiatul lovit de glont. Politistii au gasit 3 tineri la masina si nici unul nu a vrut sa spuna numele soferului masinii care a disparut intre timp in padure.

Tanarul ranit a fost dus initial constient si cooperant la Spitalul Judetean Suceava insa starea lui avea sa se agraveze ulterior. Soferul a fost depistat de politisti a doua zi. Ancheta va fi preluată acum de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.