Suceava | Șofer reținut după ce s-a urcat băut la volan și a provocat un accident

Politia-rutiera-etilotest-ID120576_INQUAM_Photos_Octav_Ganea-1024x683

Ieri, ora 17:41 polițiștii Secției 8 de Poliție Rurală Adâncata au fost sesizați prin apel SNUAU 112 despre faptul că o persoană de sex masculin care se află sub influența băuturilor alcoolice a provocat un accident rutier pe un drum comunal din satul Buda, com. Zvoriștea.

Patrula din cadrul SPR 8 Adâncata s-a deplasat la locul indicat unde a fost identificat un autoturism parcat pe marginea drumului comunal, încuiat și asigurat iar în apropiere nu se afla nicio persoană. Procedând la verificarea locului impactului, s-a stabilit că la circa 50 m de la locul unde era parcat autoturismul, spre centrul comunei, era un cap de pod distrus și bucăți din bara metalică ale autoturismului identificxat parcat.

Din activitățile investigative a rezultat că vehiculul a fost condus de un bărbat de 29 de ani din comuna Zamostea, procedându-se la căutarea acestuia la domiciliu din com. Zamostea. Aici a fost identificat șoferul, în persoana unui bărbat de 29 ani.  

Fiind invitat la sediul Secției de Poliție pentru a da detalii despre accidentul în care a fost implicat autoturismul său în data de 11.12.2021 pe raza satului Buda, com. Zvoriștea, cel în cauză a declarat că nu el a condus autoturismul ci un prieten despre care nu dorește să dea alte date pentru a nu-i face probleme și întrucât s-a opus conducerii la sediu, a fost imobilizat, încătușat și condus la SPR Adâncata.

La Sediul SPR 8 Adâncata bărbatul de 29 de ani a refuzat testarea cu aparatul etilotest, după care a fost condus la UPU Suceava în vederea recoltării de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, unde, de asemenea, a refuzat acest lucru. 

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

În baza probatoriului administrat s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore începând cu data de 12.12.2021 ora 00.20 până la data de 13.12.2021 ora 00.20, șoferul fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.