Suceava | Sezonul capuselor, peste 100 de oameni intepati

foto_capuse

Medicii atrag atentia ca încălzirea vremii şi ploile abundente favorizează apariţia insectelor. Spitalele din ţară au raportat, in aceste zile,  tot mai multe cazuri de pacienţi cu înţepături de căpuşe. Persoane înţepate de căpuşe au fost şi la Suceava, peste 100 în ultima lună.

Doi dintre pacienţi au fost internati la Boli Infecţioase pentru tratament de specilitate, iar un copil în vârstă de 3 ani a fost internat în Secţia de Chirurgie Infantilă.

Din totalul pacienţilor înţepaţi de căpuşe, in Suceava, 91 au fost copii. Pentru evitarea înţepăturilor de căpuşe, medicii ne recomandă adoptarea unor măsuri de protecţie individuală la petrecerea timpului în aer liber: hainele sa fie în culori deschise şi cu textură mai deasă, pentru a putea fi observate mai uşor insectele parazite,  încălţămintea sa fie  închisă,  capul acoperit cu  şapca sau pălărie.

In fiecare seara, la dus,  sa ne inspectam corpul cu atenţie, întrucât căpuşele se pot fixa în orice zonă a corpului, fără a provoca disconfort. În cazul în care o persoană a fost muşcată de o căpuşă, se recomandă prezentarea la medicul de familie sau la Camera de Gardă.