Suceava | Secția de Pneumologie a Spitalului Județean reia internările pacienților non-Covid

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava reia internările pentru patologii non-COVID în Secţia Pneumologie, după ce numărul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus a scăzut.

Niculai Barbă, președinte CJ Suceava: „Pacienții Covid vor fi tratați în continuare în Secția de Boli Infecțioase, iar secția de Pneumologie va redeveni non-Covid, ceea ce face parte din planul de revenire la activitatea normală a unității spitalicești sucevene. Pe final de val patru pot spune că prin coordonarea și cooperarea la nivel județean s-a făcut față mai bine situațiilor avute în acest val care a avut un specific aparte, cu o pondere semnificativ mai mare a cazurilor grave și critice”.

El consideră că prin coordonarea județeană a fost posibil ca spitalul nou să poată deservi în continuare cazurile urgente din tot județul pentru toate patologiile, iar Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean Suceava a funcționat după programul normal și nu a mai existat riscul ca principala unitate spitalicească din județ să devină spital-Covid în totalitate.

Niculai Barbă, președinte CJ Suceava: „Această coordonare județeană a funcționat bine pentru că toți cei implicați au stat mereu în contact și au acționat împreună, dar cred că este necesară o reglementare normativă care să faciliteze o cât mai bună cooperare în acest domeniu”.

Sursă: Monitorul de Suceava

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!