Suceava | Se circulă pe două benzi în zona de lucrări de pe DN 17, Ilișești

suceava

DRDP Iași informează conducătorii auto că începând de astăzi, circulația pe DN 17, km 236+440, Ilișești, județul Suceava, se desfășoară pe două benzi, fără semaforizare. Măsura a fost luată din nevoia de a asigura condiții îmbunătățite de trafic celor ce tranzitează acest sector de drum pe timpul iernii, pe fondul solicitării constructorului de sistare a lucrărilor din cauza condițiilor meteo.

Reamintim că pe DN 17, Ilișești, este în derulare proiectul „Lucrări pentru punerea în siguranță a obiectivului de pe DN 17, km 236+440-Etapa a II-a”, aflat la un grad de execuție de aproximativ 85%. Pe fondul temperaturilor scăzute, constructorul – Geiger Transilvania – a procedat la sistarea lucrărilor și impermeabilizarea acestora. Pentru asigurarea unor condiții minime de trafic, dar și pentru evitarea ambuteiajelor pe timp de iarnă, pe 9 decembrie, antreprenorul a procedat la așternerea unor straturi de mixtură asfaltică. Precizăm însă că aceste lucrări au un caracter provizoriu, nefiind decontate prin contractul încheiat cu CNAIR – DRDP Iași. Lucrările urmează a fi reluate și finalizate conform contractului, de îndată ce condițiile meteo vor permite acest lucru.

În atenția conducătorilor auto, menționăm că, odată cu renunțarea la sistemul semaforizat, traficul în zona de lucrări se va desfășura pe două benzi, cu o zonă mediană necirculabilă, semnalizată corespunzător și cu instituirea unei restricții de viteză de max. 30 km/h.

Cu această ocazie, facem apel la înțelegere din partea conducătorilor auto, cu recomandarea de a adapta viteza la condițiile de trafic și de a respecta semnalizarea instituită în zonă.