Suceava | Scoala in pandemie. Elevi de 14 – 15 ani „topesc” cateva beri la prima ora a diminetii

Screenshot_20210922-134737_WhatsApp

Falticeni, ora 9.00 dimineata. Cinci tineri de 14 – 15 ani se manifesta zgomotos, rad din orice si se racoresc cu cate o bere rece. Se intampla intr-o cafenea din apropierea Judecatoriei Falticeni.

Elevii se pare ca au chiulit de la o ora, iar propietarii cafenelei se multumesc ca acestia fac consumatie si ezita sa le mai ceara cartile de identitate.

„Eu de abia ma chinui sa beau o cafea, nu mai spun sa beau cateva beri de la prima ora”, ne spune autorul fotografiilor trimise pe adresa redactiei. Politia mai face preventie prin controalele destinate prevenirii delincvenței juvenile și absenteismului școlar, insa astfel de actiuni sunt rare. Astfel de situatii nu sunt singulare, ne spune un profesor. Am avut cazuri cand adolescentii au ajuns la ore sub efectul etnobotanicelor.

„Scoala are un rol determinant in descurajarea acestor situatii insa efortul dascalilor trebuie completat cu implicarea parintilor. Degeaba la scoala ii invatam cum sa se comporte in societate, daca acasa, elevul nu traieste intr-un mediu propice si aude doar cum se cearta parintii. La varsta lor, linia aceasta intre copil cuminte si copil problema este foarte subtire si trebuie sa avem grija de acesti tineri”, completeaza profesorul contactat de Tele M.

Tinerii de astazi au consumat 11 beri, unul dintre ei bifand chiar trei sticle la prima ora a diminetii.