Suceava | Restricții suplimentare în 5 orașe și 13 comune

MCZoYXNoPTJhMTQ3YjcxMzM2MThhODZiYWZkMTJkNGNmY2E5YTQy.thumb

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit, joi, un set de măsuri pentru diminuarea impactului generat de riscul epidemiologic la nivelul județului Suceava, care vizează în principal orașele și comunele în care incidența cazurilor de infectare cu coronavirus la mia de locuitori este de peste 1,5.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Prefectura Suceava, în 5 orașe și 13 comune incidența cazurilor depășește 1,5 la mia de locuitori. Acestea sunt: municipiile Suceava (2,56) și Vatra Dornei (2,18), orașele Frasin (1,52), Gura Humorului (1,79) și Siret (2,74) și comunele Bălăceana (2,71), Bălcăuți (1,89), Cacica (1,84), Calafindești (2,70), Comănești (1,64), Dărmănești (1,52), Dorna Arini (1,70), Fundu Moldovei (2,79), Grămești (1,72), Iacobeni (2,44), Ipotești (2,42), Pojorâta (4,06), Sadova (1,56), Șcheia (2,02) și Todirești (6,69).

Astfel, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stațiile de autobuz, peroane și alte asemenea), esplanadele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale, comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ, până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii, în toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Suceava. În comunele Pojorâta și Todirești, purtarea măștii de protecție este obligatorie și în toate spațiile publice deschise.

În cele două comune menționate este interzisă organizarea și desfășurare activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte. Aceste activități sunt permise, însă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, în municipiile Suceava, Vatra Dornei, orașele Frasin, Gura Humorului, Siret, comunele Bălăceana, Bălcăuți, Cacica, Calafindești, Comănești, Dărmănești, Dorna Arini, Fundu Moldovei, Grămești, Iacobeni, Ipotești, Sadova, Șcheia.

În toate celelalte unități administrativ-teritoriale din județ, cu excepția celor menționate, aceste activități sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, scrie Monitorul de Suceava.

Nunțile și mesele festive sunt interzise în toate localitățile.