Suceava| Profesorii și părinții protestează împotriva condiționării deschiderii școlilor de rata de vaccinare

foto: Cromtel TV

Mai mulți părinți și cadre didactice au protesta în faţa Liceului Tehnologic „Vasile Gherasim” Marginea, din judeţul Suceava. Aceștia doresc ca prezenţa fizică a elevilor în școli să nu fie condiţionată de vaccinarea personalului.

„Nu intrăm online. Vrem la şcoală. Fiecare copil are dreptul la învăţământ fizic. Certificatul verde nu este legal. Profesorii nu trebui să se vaccineze ca să meargă elevii la şcoală. Poate au boli şi nu se pot vaccina”, au transmis părinţii elevilor.

Potrivit directorului liceului, sunt şapte cadre didactice care au certificat verde valabil şi încă trei cadre didactice care au trecut prin boala, dar cărora le-a expirat valabilitatea.

„Mai sunt colegi care vor să se vaccineze, dar ori sunt răciţi ori sunt bolnavi. Probabil se atingea acest prag de 60% şi puteam intra în scenariul fizic cum este şcoala 2 Marginea, dacă se ştia dinainte. E o măsură dată aşa de vinerea până lunea. A fost prea în scurt şi pentru profesori. Noi nu suntem contra vaccinării, suntem pentru vaccinare. Eu am avut boala în luna ianuarie şi în septembrie şi nu am avut timp să mă vaccinez”, a declarat directorul liceului, prezent la protest.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Suceava, 161 de unități școlare fac cursuri online, iar 68 cu prezență fizică.

Totodată, Suceava este primul județ care a ieșit din scenariul roșu, având cea mai mică rata de infectare Covid din țară.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!