Suceava | Profesoara Paraschiva Lungu și-a pierdut viața în accidentul de azi dimineață, de la Roșiori

profesoara-paraschiva-lungu-1024x825

Femeia care a decedat, dimineață, în urma accidentului rutier de pe DN 2, în localitatea Roșiori, este o cunoscută profesoară din județul Suceava, Paraschiva Lungu. Aceasta se îndrepta către Mănăstirea Sfântul Mina, pentru a participa la slujba sărbătorii Sfintei Varvara (pe stil vechi).

Mașina pe care o conducea a fost lovită în plin, în portiera din stânga, de ambulanță care se venea din spatele unei coloane de mașini, iar autoturismul a fost proiectat într-un șanț. Victima, rămasă încarcerată, a fost extrasă din mașină fără suflare. Decesul a fost constatat de echipajul implicat în coliziune.

Paraschiva Lungu, inginer de profesie, făcea parte din catedra de construcții a Colegiului „Vasile Lovinescu”, din Fălticeni, de 22 de ani. S-a născut în Rădășeni, în urmă cu 56 de ani, avea trei copiii și era o familistă devotată. Profesoara a suferit de cancer și a învins boala.

Colegii Paraschivei, dar și primarul comunei Rădășeni, au fost îndurerați la aflarea veștii și au transmis mesaje de condoleanțe familiei.

„Viața este darul cel mai de preț pe care Dumnezeu ni-l poate da. Paraschiva Lungu sau Pachi, cum o știam cu toții, a luptat din răsputeri pentru a se bucura din plin de acesta. Însă a plecat din această lume ca un fulger, lăsând un gol imens în inimile noastre. A fost un profesor care a avut dăruirea și priceperea de a îndruma elevii și a contribuit la formarea lor ca oameni, un om dedicat familiei și cu dragoste Dumnezeu. Rămas bun, doamnă profesor și vă mulțumim pentru devotamentul și profesionalismul de care ați dat dovadă! Personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic al Colegiului «Vasile Lovinescu» transmite condoleanțe familiei Lungu pentru pierderea suferită. Dumnezeu să vă odihnească în pace!”, au transmis cadrele didactice de la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni.

„Un om valoros al comunității noastre, o familistă deosebită, o persoană plină de viață și noblețe sufletească, un model pentru mulți dintre noi, a plecat spre lumea îngerilor. Paraschiva Lungu, inginer și profesoară, a sfârșit tragic, așa cum nimeni nu s-ar fi așteptat. Dispariția ei prematură ne cutremură și, în același timp, ne întristează profund. Pierdem un consătean deosebit care ne întâmpina mereu cu zâmbetul pe buze. Flacără entuziasmului ei va rămâne mereu aprinsă și în inimile noastre. Ne luăm rămas bun de la Paraschiva Lungu, cu imaginea acelui om care s-a bucurat de prețuirea și dragostea tuturor rădășenenilor. Dumnezeu să te ierte și să te așeze în lumina raiului! Condoleanțe familiei îndurerate!”, a zis Neculai Perju, primarul comunei Rădășeni.