Suceava | Posibil atac de intimidare în Straja

explozibil

foto: playtech

O explozie a avut loc, ieri dimineață, în curtea gospodăriei unui bărbat din Straja. Este vorba despre locuința unui bărbat cu mai multe probleme pe linie penală, iar anchetatorii suspectează că ar fi vorba de un atac de intimidare, probabil pentru neplata unor datorii.

În urma deflagrației au fost sparte trei geamuri, iar cel care a aruncat dispozitivul exploziv ar fi venit din spatele casei, dinspre pădurea aflată în apropierea gospodăriei. Tatăl proprietarei spune că ar fi vorba despre două grenade.

„Grenada, petarda nu poate să facă așa ceva. Asta te omoara, e mortal. Vedeți, a găurit și burlanele și tot pe aici cum au sarit schijele. Astea sunt schije care s-au împrăștiat. De undeva de aici le-a aruncat. De unde? De sus. Acolo au gasit si pirotehniștii. Astea sunt niște cuie știti care pot declanșa. Cuiele de la grenada? Da. Două, dar uitați, sunt semnele unde le-a aruncat.”, spune tatăl proprietarei.

Atacul a avut loc la ora 1.00 iar în locuință se afla și un copil minor. Din fericire nu au existat victime.

„Problema este că are o fetiță de un an și dormea chiar la geam. Chiar la geamul astă. Vedeți al doilea geam nu s-a spart, ele sunt duble”, mai spune tatăl proprietarei.

Nu este exclus ca atacul să fi venit din partea unor ucraineni, mai ales că în urma cu câteva luni, într-o mașină parcată în curtea bărbatului s-au gasit 15.000 de pachete de țigări de contrabandă. Până acum nu se știe exact dacă este vorba de un dispozitiv artizanal sau de o grenada defensivă, acest lucru se va stabili în cadrul anchetei.