Suceava | Politistii au urmarit 12 kilometri o autoutilitara condusa de un sofer drogat

Polițiștii din cadrul S.P.R. 7 Mălini, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnalele acustice și sonore ale autospecialei din dotare pentru a opri în trafic o autoutilitară care circula pe DN2E din direcția Gura Humorului – Fălticeni în localitatea Cornu Luncii.

Întrucăt șoferul autoutilitarei nu s-a conformat, polițiștii din cadrul S.P.R. 7 Mălini au pornit în urmărirea acesteia cu semnalele acustice și sonore. În municipiul Fălticeni, conducătorul auto a oprit autoutilitara și a încercat să se sustragă, fiind însă imobilizat și încătușat de către echipajul de poliție.

După ce şi-au declinat identitatea și calitatea i-au solicitat conducătorului auto să le înmâneze documentele personale cât și ale autoutilitarei, stabilindu-se că este un bărbat domiciliat în mun. Fălticeni. Șoferul nu a avut asupra sa permisul de conducere, totodată constatându-se că vehicul condus nu are poliță de asigurare RCA valabilă, fiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Conducătorul auto a fost testat și cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, conducătorul auto fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *