Suceava | Politistii au pus sechestru pe o autoutilitara cu material lemnos

Ieri dupa amiaza, la ora 15:20, o autoutilitară a fost identificată circulând pe direcția de mers com. Vatra Moldoviței spre Valcanu, transportând material lemnos. Conducătorul auto, a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei.

Lucrătorii de poliție au procedat la verificarea mijlocului de transport și a materialului lemnos transportat în aplicația SUMAL CONTROL 2.0, cât și în sumal-map.ro, astfel că pentru autoutilitara, la data de 21.08.2023 nu exista emis aviz de însoțire a materialului lemnos transportat.

Conducătorul auto a specificat că deține aviz emis, astfel prezentând un telefon mobil, pe ecranul căruia se putea observa că era emis un aviz la data de 21.08.2023, cu un volum de 15,842700 mc lemn rotund molid și brad, șoferul neactivând însă datele mobile, fiind prezente doar un set de informații minimale ce pot fi obținute în mod offline.

În urma verificărilor efectuate în cadrul dosarului penal s-a stabilit că autocamionul a circulat pe DJ 176, direcția Moldovița spre Paltinu, la data de 21.08.2023, anterior orei 17:47:06, transportând cantitatea de peste 10 mc material lemnos fără a deține documente legale de proveniență și transport.

Având în vedere faptul că din cercetările efectuate au rezultat probe certe din care să rezulte că volumul de 4,818 mc lemn rotund molid și 11,0247 lemn rotund brad a fost transportat în baza unui aviz emis în condiții neconforme, aplicația SUMAL 2.0 fiind utilizată cu rea credință în așa fel încât avizul să nu poată fi încărcat în serverul aplicației, transportul a fost considerat ca fiind fără aviz de însoțire, întrucît cel emis în astfel de condiții nu îndeplinește exigențele prevăzute de art. 8 din normele  referitoare la proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, aprobate prin HOT. Nr. 497 din 25.06.2020.

Polițiștii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra autoutilitarei. Aceasta a fost ridicată și depozitată la spațiul de depozitare din com. Stroiești, jud. Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *