Suceava | Polițiștii au confiscat elemente de tuning auto în valoare de peste 330.000 lei

FOTO 2

În cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul de Investigații Complexe împreună cu o grupă de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au desfășurat o acțiune pe linia combaterii actelor ilicite în domeniul drepturilor de autori și mărcilor și indicațiilor geografice.

Ieri,  polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul de Investigații Complexe au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară emise de către Judecătoria Suceava, pe raza municipiului Suceava, județul Suceava.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate la sediul cât și la punctul de lucru aparținând unei societăți comerciale având ca obiect de activitate service și tuning auto din mun. Suceava, au fost identificate 443 produse reprezentând grile auto de tuning exterior și bare de protecție auto de tuning exterior purtând denumirea unor producători de autovehicule din spațiul european, mărci înregistrate și protejate pe teritoriul României, susceptibile a fi contrafăcute. 

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, valoarea estimativă a acestora fiind de 336.414 lei (68.100 euro).

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul nerespectării legislației privind mărcile și indicațiile geografice (art. 102 alin.1 lit. b și alin. 3 din Legea nr. 84/1998).