Suceava | Politistii au confiscat 200 mc de material lemnos de la o firma din Holda

În perioada 06-07.09.2023, în cadrul Planului de Acţiune “Scutul Pădurii”, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu ingineri silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat activități de control pe raza jud. Suceava, pe linia respectării prevederilor legale privind achiziționarea, debitarea, comercializarea și transportul materialelor lemnoase.

Astfel, echipa de control s-a deplasat în loc. Holda, oraș Broșteni, la o societate comercială care deține un depozit de material lemnos, în vederea efectuării unui control privind respectarea legislației silvice în vigoare. În urma efectuării balanței dintre stocurile scriptice de material lemnos raportate în SUMAL 2.0 și stocurile faptice de material lemnos inventariate de către specialiștii silvici în depozitul societății din loc. Holda, echipa de control a constatat faptul că societatea deține în depozit cantitatea de 123,43 mc lemn rotund rășinoase și 31,52 mc cherestea rășinoase, fără documente care să ateste proveniența legală.

Polițiștii au dispus sancţionarea contravenţională, aplicându-se 2 sancțiuni în valoare de 15.000 lei iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţilor de 123,43 mc lemn rotund rășinoase în valoare de 31.229 lei și 31,52 mc cherestea răsinoase în valoare de 29.156 lei. De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate de către lucrătorii Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol, privind două avize electronice de însoțire a materialului lemnos și din analiza datelor înregistrate în aplicația informatică pe linie de silvicultură SUMAL 2.0., s-a stabilit faptul că operatorul economic a expediat cantitatea totală de 40,20 mc lemn rotund rășinoase fără proveniență legală din depozitul societății.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a operatorului economic, aplicându-se 2 sancțiuni contravenționale iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii totale de 40,20 mc lemn rotund rășinoase în valoare de 12.610 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *